Baterii si acumulatori auto Bosch 

Disponibile 49 produse

  • Vizualiare
Showing 1 - 49 of 49 items

Istoria Bateriilor Auto Bosch

Bosch este cea mai cunoscuta firma producatoare de piese si baterii auto, precum si numeroase electrocasnice si echipamente pentru constructii si amenajari gradini. Compania, infiintata in 1886, de catre Robert Bosch, s-a axat pe crearea diverselor aparate de uz casnic sau aparatura tehnica pentru varii domenii de activitate, intrand in istorie in 1927 cu productia primei pompe pe injectie pentru motoarele diesel.

Primul model de baterii Bosch a fost creat in 1922, fiind destinata motocicletelor, iar din 1927 a inceput productia de serie pentru acumulatori auto Bosch, cu carcase din cauciuc, iar dupa 1955 din plastic.

Marca germana produce baterii auto pentru diferite tipuri de vehicule. In prezent, gama de baterii auto Bosch numara 34 de modele, cu amperaj de la 40 la 110 amperi/ora. Acumulatorii auto Bosch se impart 3 categorii:Classic, Premium, Excell, in functie de tipul vehiculului. Cele mai folosite baterii auto Bosch sunt cele silver, pentru ca permit economia de energie, protejeaza mediul inconjurator si asigura eficienta sporita in timpul functionarii masinii.

Tehnologii inovatoare in productia de baterii auto Bosch

De-a lungul istoriei, compania germana a adus inovatii permanente modelelor de baterii auto Bosch, oferindu-le soferilor tehnologia AGM, creata pentru performante deosebite. Acest tip de baterii Bosch sunt dedicate masinilor cu sistemele Start/Stop deoarece acidul impregnat in stratul de microfibra de sticla produce o cantitate insemnata de energie. Bateriile auto Bosch cu tehnologia AGM au o durata de functionare de peste 3 ori mai mare decat in cazul bateriilor conventionale si reduc emisiile de gaze cu efect de sera cu pana la 20%.

O alta tehnologie folosita in crearea bateriilor auto Bosch este cea EFB (Enhanced Flooded Battery), ideala pentru modelele de masini Start/Stop cu utilizare intensa. Acest tip de acumulatori auto Bosch sunt realizati printr-o panza de poliester ce acopera placa pozitiva a bateriei, crescand rezistenta la socuri si cicluri de Start/Stop.

Cea din urma tehnologie folosita in crearea bateriilor auto Bosch o reprezinta Power Frame, ce asigura o durata indelungata de utilizare, are un nivel de coroziune scazut, nu exista riscul vreunui scurt circuit.

Tipuri de baterii auto Bosch, disponibile pe vrumauto.ro 

  • Baterii auto Bosch S3, S4 si S5 – sunt prevazute cu gratar Power Frame si cu capac etans, ce previne scurgerea. In plus, au o durata de utilizare indelungata, putere crescuta pentru pornirea la rece si avantajul de a nu necesita intretinere.

 

  • Acumulatori auto Bosch seria S4 EFB – functioneaza la capacitate maxima chiar si la temperaturi extreme, iar poliesterul montat intre placa si separator ofera siguranta anti-scurgere si la socuri mari (cum ar fi accidentele frontale). Nu necesita intretinere.

Baterii auto Bosch S5 AGM – special create pentru masinile prevazute cu Start/Stop pentru ca furnizeaza energie constanta pentru alimentarea tuturor consumatorilor. Nu necesita intretinere si poate fi incorporata in orice pozitie, fara a suferi vreo defectiune.